Vaak gestelde vragen

Dit zijn de vragen die gebruikers zich vaak stellen bij deze groepsaankoop:

Wie organiseert deze groepsaankoop?

Deze groepsaankoop is georganiseerd door Bobex, een offertevergelijkplatform, in opdracht van de Vlaamse overheid.

Is deze groepsaankoop echt gratis en vrijblijvend?

Ja, elke inschrijving is volledig kosteloos en vrijblijvend. U beslist zelf of u al dan niet een elektrische wagen aankoopt.

Welke premie krijg ik voor een elektrische wagen?

Voor een elektrische wagen kunnen particulieren, vzw's en autodeelbedrijven via de Vlaamse overheid een premie van maximaal €4.000 krijgen. Het bedrag van de premie is afhankelijk van de totaalprijs van de wagen. Voor wagens waarvan de cataloguswaarde minder dan €31.000 bedraagt, krijgt u een premie van €4.000.

Wie kan er meedoen aan deze groepsaankoop?

In principe kan iedereen zich inschrijven. Zowel particulieren als bedrijven. De zero-emissie premie van de Vlaamse overheid is wel enkel van toepassing voor particulieren, vzw’s en autodeelbedrijven er zijn ook wel fiscale voordelen voor bedrijven (lees hier meer over premies en vrijstellingen).

Waar kan ik een elektrische wagen opladen?

Eigenlijk kunt u overal opladen. De meeste elektrische wagens kunt u opladen aan een gewoon stopcontact. U hoeft dus niet steeds over een laadpaal te beschikken, maar met een laadpaal gaat het wel sneller.

Hoe vaak moet ik zo'n elektrische wagen opladen?

Met een elektrische wagen moet u nooit meer tanken, maar wel regelmatig de batterij opladen. Opladen kan thuis (via een stopcontact of laadpaal), op het werk of op één van de vele publieke laadstations. De actieradius verschilt per model. De Renault ZOE kan 300 km rijden zonder te laden. Rijdt u net zoals 90% van de Vlamingen minder dan 60 km per dag? Dan is is deze actieradius dus ruim voldoende. Wil je toch eens verder dan 300 km rijden? Plan de lunchpauze dan in de buurt van een laadpaal, na een uurtje laden met de snellader kunt u een pak verder rijden.

Hoeveel bespaar ik met een elektrische wagen?

Met een elektrische wagen bespaar je op brandstofkosten. We maken op basis van cijfers uit de rekentool van de Vlaamse overheid de vergelijking tussen een Peugeot Ion, een Ford focus (benzine) en een VW polo (diesel). Stel dat u 15.000 km per jaar rijdt. Met de elektrische wagen betaalt u ongeveer € 899 aan elektriciteit om de wagen op te laden. De Ford focus kost u € 1.665 aan benzine per jaar. Bij de dieselwagen betaalt u €1.450 aan diesel per jaar.

Daarnaast betaalt u voor de elektrische wagen geen jaarlijkse verkeersbelasting, terwijl dit bij de nieuwe benzinewagen € 188 is en bij de dieselwagen €348. Per jaar bespaart u dus € 954 (t.o.v de benzinewagen) met een elektrische wagen. Deze cijfers zijn opgesteld op basis van de TCO (total cost of ownership) rekentool van de Vlaamse overheid.

Inschrijving groepsaankoop elektrische wagens

Deze groepsaankoop is afgelopen. Bekijk onze andere groepsaankopen op SamenGoedkoper.be.

Wij respecteren uw privacy
Na uw aanvraag brengen we u in contact met een dealer van de gekozen elektrische wagens uit uw buurt. Wij bewaren uw gegevens zodat u uw aanvraag verder kunt opvolgen, overeenkomstig de europese GDPR wetgeving kan u uw gegevens opvragen en wijzigen. Meer informatie vindt u in ons privacybeleid.