Groepsaankoop Renault ZOE - SamenElektrisch | iov de Vlaamse overheid

Groepsaankoop elektrische wagens

Op dit moment is er geen groepsaankoop voor elektrische wagens, maar je kan ondertussen wel interessante prijzen ontvangen voor:

Detail van de groepskorting:

Via deze groepsaankoop kunt u een Renault ZOE kopen vanaf € 16.450 (batterij niet inbegrepen, btw inbegrepen), hieronder vindt u een detail van de groepskorting en andere promoties die u via de groepsaankoop van de Vlaamse overheid krijgt:

Catalogusprijs
€ 24.950
Groepskorting 1
- € 2.250
Zero-emissiepremie 2
(Zero-emissiepremie enkel voor particulieren, vzw's en aanbieders autodelen)
- € 4.000
Recyclagepremie 3
- € 2.250
Prijs na premies en groepskorting
€16.450
(inclusief btw)

Recyclagepremie bedraagt € 2.250 voor een oude wagen of € 1.000 extra korting indien u geen oude wagen inruilt.

Hoe werkt het?

Interesse in een laadpaal en/of een elektrische wagen? Dan kunt u zich nu inschrijven voor deze groepsaankoop. Zo werkt het:

Stap 1: Schrijf u in zonder verplichtingen: vul het fomulier in en wij brengen u zo snel mogelijk in contact met de dichtstbijzijnde dealer(s).

Stap 2: Ontvang gratis offertes met groepskorting: de dealers stellen een gratis proefrit voor en maken een offerte op maat op, inclusief groepskorting.

Stap 3: Beslis 100% vrijblijvend: bestudeer uw offerte(s) en vergelijk. Toch geen elektrische wagen kopen? Geen enkel probleem, u heeft geen aankoopverplichting.

Inschrijving groepsaankoop elektrische wagens

Deze groepsaankoop is afgelopen. Bekijk onze andere groepsaankopen op SamenGoedkoper.be.

Wij respecteren uw privacy
Na uw aanvraag brengen we u in contact met een dealer van de gekozen elektrische wagens uit uw buurt. Wij bewaren uw gegevens zodat u uw aanvraag verder kunt opvolgen, overeenkomstig de europese GDPR wetgeving kan u uw gegevens opvragen en wijzigen. Meer informatie vindt u in ons privacybeleid.

Vaak gestelde vragen

Dit zijn de vragen die gebruikers zich vaak stellen bij deze groepsaankoop:

Wie organiseert deze groepsaankoop?

Deze groepsaankoop is georganiseerd door Bobex, een offertevergelijkplatform, in opdracht van de Vlaamse overheid.

Is deze groepsaankoop echt gratis en vrijblijvend?

Ja, elke inschrijving is volledig kosteloos en vrijblijvend. U beslist zelf of u al dan niet een elektrische wagen aankoopt.

Welke premie krijg ik voor een elektrische wagen?

Voor een elektrische wagen kunnen particulieren, vzw’s en autodeelbedrijven via de Vlaamse overheid een premie van maximaal €4.000 krijgen. Het bedrag van de premie is afhankelijk van de totaalprijs van de wagen. Voor wagens waarvan de cataloguswaarde minder dan €31.000 bedraagt, krijgt u een premie van €4.000.

Wie kan er meedoen aan deze groepsaankoop?

In principe kan iedereen zich inschrijven. Zowel particulieren als bedrijven. De zero-emissie premie van de Vlaamse overheid is wel enkel van toepassing voor particulieren, vzw’s en autodeelbedrijven er zijn ook wel fiscale voordelen voor bedrijven (lees hier meer over premies en vrijstellingen).

Waar kan ik een elektrische wagen opladen?

Eigenlijk kunt u overal opladen. De meeste elektrische wagens kunt u opladen aan een gewoon stopcontact. U hoeft dus niet steeds over een laadpaal te beschikken, maar met een laadpaal gaat het wel sneller.

Hoe vaak moet ik zo’n elektrische wagen opladen?

Met een elektrische wagen moet u nooit meer tanken, maar wel regelmatig de batterij opladen. Opladen kan thuis (via een stopcontact of laadpaal), op het werk of op één van de vele publieke laadstations. De actieradius verschilt per model. De Renault ZOE kan 300 km rijden zonder te laden. Rijdt u net zoals 90% van de Vlamingen minder dan 60 km per dag? Dan is is deze actieradius dus ruim voldoende. Wil je toch eens verder dan 300 km rijden? Plan de lunchpauze dan in de buurt van een laadpaal, na een uurtje laden met de snellader kunt u een pak verder rijden.

Hoeveel bespaar ik met een elektrische wagen?

Met een elektrische wagen bespaar je op brandstofkosten. We maken op basis van cijfers uit de rekentool van de Vlaamse overheid de vergelijking tussen een Peugeot Ion, een Ford focus (benzine) en een VW polo (diesel). Stel dat u 15.000 km per jaar rijdt. Met de elektrische wagen betaalt u ongeveer € 899 aan elektriciteit om de wagen op te laden. De Ford focus kost u € 1.665 aan benzine per jaar. Bij de dieselwagen betaalt u €1.450 aan diesel per jaar.

Daarnaast betaalt u voor de elektrische wagen geen jaarlijkse verkeersbelasting, terwijl dit bij de nieuwe benzinewagen € 188 is en bij de dieselwagen €348. Per jaar bespaart u dus € 954 (t.o.v de benzinewagen) met een elektrische wagen. Deze cijfers zijn opgesteld op basis van de TCO (total cost of ownership) rekentool van de Vlaamse overheid.

Algemene voorwaarden:

Deze groepsaankoop wordt georganiseerd door SamenElektrisch.be, een initiatief van Bobex.com in opdracht van de Vlaamse overheid, departement Omgeving. Bekijk hier alle voorwaarden die van toepassing zijn op deze groepsaankoop en op de groepsaankoop van de Renault ZOE.

Bekijk alle algemene voorwaarden

(1) Groepskorting: Aanbod voorbehouden aan particulieren bij aankoop van deze wagen tussen 01/01/2019 en 15/05/2019.

(2) Zero-emissiepremie: De zero-emissiepremie kan ook zonder inschrijving in deze groepsaankoop aangevraagd worden. De zero-emissiepremie is er voor natuurlijke personen en (sinds 1 januari 2018) ook voor vzw's en aanbieders van autodelen. Een natuurlijk persoon heeft recht op maximaal 1 premie per voertuigtype. Bij de beoogde ondernemingen geldt de premie voor meerdere voertuigen met een maximumsteun van 200.000 euro per bedrijf per jaar. Zelfstandigen (eenmanszaken) kunnen een premie krijgen op voorwaarde dat het voertuig niet wordt aangekocht door een rechtspersoonlijkheid (bijv. bvba, cbva, Commanditaire Vennootschap, Landbouwvennootschap, nv, VOF). Bij overdracht of inbreng van een wagen in een rechtspersoon binnen de 3 jaar na eerste ingebruikname moet de premie terugbetaald worden. Ontdek de premie en andere steunmaatregelen van de overheid op onze pagina over subsidies en premies voor elektrische wagens.

(3) Recyclagepremie: Uit respect voor het milieu verbindt Renault zich ertoe uw oude voertuig te recycleren bij aankoop van het betreffende nieuwe model. Aanbod enkel geldig voor particulieren bij aankoop van het betreffende nieuwe model van 01/12/2018 tot en met 15/05/2019. Niet cumuleerbaar met enige andere overname- of recyclagepremie. Het niet meer in gebruik zijnde voertuig moet minstens zes maanden ingeschreven zijn op naam van de eigenaar van de nieuwe Renault en moet volledig zijn, met inbegrip van alle wettelijke boorddocumenten. De factuur en het inschrijvingsbewijs van de nieuwe Renault moeten op dezelfde naam en hetzelfde adres staan als het oude niet meer in gebruik zijnde voertuig.

Technische details van de Renault ZOE:

Renault ZOE R90 a
Afbeelding groepsaankoop Hyundai KONA Electric
Type b Stadswagen
Carrosserie Hatchback
Zitplaatsen 5 zitplaatsen
Motor 100% Elektrisch
Actieradius c 403 km (NEDC)
Reële actieradius d 165-355 km
Batterij Huren of kopen
Batterijcapaciteit 45kWh
Locatie laadpoort Voorzijde - Midden
Locatie laadpoort snellader Geen snellader
Laadaansluiting Type 2
Aandrijving Voorwiel
0-100 km/u 13,50 s
Topsnelheid 135 km/u
Vermogen in kw 68 kw
Vermogen in PK 92 pk
Koppel 220 Nm
Co2 uitstoot 0 gr
Catalogusprijs (incl. btw) € 24.950
excl. batterij
Vlaamse zero-emissie premie e - € 4.000 e
Groepskorting en voordelen

- € 2.250
& € 1.450 korting op laadpaal

Recyclagepremie - € 2.250
of € 1.000 extra korting i
Prijs na premies en groepskorting f € 16.450
excl. batterij
BTW / batterij incl. BTW,
batterij vanaf €69 / maandg
Lengte 4,08 m
Breedte 1,73 m
Hoogte 1,56 m
Koffer 338 l
Koffer (achterbank neergeklapt) 1.225 l
Gewicht 1.455 kg
Vergelijk met andere wagens

(a) De groepsvoordelen zijn van toepassing op alle submodellen per model, in de berekening geven we de voorbeeldprijs voor het basismodel. De groepskorting is dus bv. zowel geldig op de Hyundai Kona Electric 39 kWh als op de Hyundai Kona Electric 64 kWh. Of op zowel de Renault ZOE R90 als op de Renault ZOE R110.

(b) De gegevens en prijzen vermeld op deze website zijn illustratief en steeds onder voorbehoud van eventuele fouten of vergissingen. Bij twijfel kan u steeds contact nemen met ons. Alle beelden en foto's zijn steeds louter illustratief en niet bindend.

(c) Er bestaan verschillende methodes ter schatting van de actieradius. NEDC: New European Driving Cycle, WLTP: Worldwide Harmonised Light Vehicle Test Procedure.

(d) Indicatie van de werkelijke actieradius. Winter: slechtste geval op basis van -10°C en gebruik verwarming. Zomer: beste geval op basis van 23°C zonder gebruik van AC. De daadwerkelijke actieradius hangt sterk af van snelheid, rijgedrag, klimaat en route. Bron: EV-Database.nl

(e) De zero-emissiepremie kan ook zonder inschrijving in deze groepsaankoop aangevraagd worden. De zero-emissiepremie is er voor natuurlijke personen en (sinds 1 januari 2018) ook voor vzw's en aanbieders van autodelen. Een natuurlijk persoon heeft recht op maximaal 1 premie per voertuigtype. Bij de beoogde ondernemingen geldt de premie voor meerdere voertuigen met een maximumsteun van 200.000 euro per bedrijf per jaar. Zelfstandigen (eenmanszaken) kunnen een premie krijgen op voorwaarde dat het voertuig niet wordt aangekocht door een rechtspersoonlijkheid (bijv. bvba, cbva, Commanditaire Vennootschap, Landbouwvennootschap, nv, VOF). Bij overdracht of inbreng van een wagen in een rechtspersoon binnen de 3 jaar na eerste ingebruikname moet de premie terugbetaald worden. De zero-emissiepremie is geldig volgens de modaliteiten beschreven in het BVR zero-emissiepremie.

(f) Minimumprijs incl. btw, na aftrek van zero-emissie premies, kortingen en andere voordelen of recyclagepremies. Om te kunnen vergelijken werden alle voordelen hier in euro uitgedrukt. Bepaalde voordelen kunnen niettemin enkel in natura bekomen worden of op bijproducten zoals laadpalen, bij sommige wagens krijgt u dus een groter voordeel.

(g) Bij Renault ZOË is de batterij niet inbegrepen: Verhuur van batterij vanaf €69 btw inclusief per maand voor huur van batterij op 7500 km per jaar.

(i) Bij de Renault ZOE bedraagt de recyclage € 2.250 voor een oude wagen of € 1.000 extra korting indien u geen oude wagen inruilt.